Održana dva seminara iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja

06. jul 2012. |

Kancelarija za evropske integracije, u saradnji sa Institutom za evropsku politiku iz Berlina i Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, a uz tehničku pomoć Fondacije za međunarodnu saradnju (GIZ), organizovala je 18. i 19. juna seminar pod nazivom „Pregovaranje11. poglavlja – Poljoprivreda i ruralni razvoj“, a 3. i 4. jula seminar „Pregovaranje 12. poglavlja – Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika“.

Polaznici dva seminara, koji su održani u prostorijama Kancelarije za evropske integracije, imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim pojmovima vezanim za sam proces pregovaranja sa EU, kao i iskustvima Hrvatske o pregovaranju određenih pitanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Predavači seminara bili su: Ružica Gelo, član pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU, zadužena za 11. Poglavlje u Privrednoj komori Hrvatske, Miroslav Božić, član Radne grupe za poglavlje 11 i bivši načelnik Uprave za poljoprivrednu politiku i međunarodnu saradnju u Ministartsvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Sanja Šeparović, bivši član Radne grupe za pripremu pregovora 12. poglavlja - Bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna politika i načelnik Uprave za veterinu u Ministartsvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske, Ksenija Longo član radne grupe za 12. poglavlje, zadužena za bezbednost hrane, u Ministartsvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske i dr Jože Ileršič, načelnik Uprave za fitosanitarnu politiku Republike Slovenije.