Održana obuka "Treći energetski paket, biogorivo i kvalitet goriva"

05. mart 2012. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije u saradnji sa Ambasadom Republike Mađarske u Beogradu, a uz tehničku pomoć Vlade Republike Mađarske, organizovala je 2. marta 2012. godine obuku pod nazivom "Treći energetski paket, biogorivo i kvalitet goriva".

Seminar je organizovan u cilju upoznavanja učesnika sa iskustvima Republike Mađarske u primeni Trećeg energetskog paketa, a pored toga su obrađena i pitanja biogoriva i kvalitet goriva.

Tema seminara, koji se realizuje na osnovu Godišnjeg plana saradnje i Memoranduma o saradnji potpisanog između Kancelarije za evropske integracije i Ambasade Republike Mađarske, odabrana je u skladu sa Analizom potreba za obukom koju Kancelarija sprovodi jednom godišnje putem Upitnika prosleđenog članovima podgrupa Stručne grupe koordinacionog tela za proces pristupanja Srbije EU i EU jedinicama svih ministarstava. Imajući u vidu da su u odgovorima na Upitnik nadležne institucije istakle pitanje Trećeg energetskog paketa, biogoriva i kvaliteta goriva kao prioritetne, seminar predstavlja odgovor na realne potrebe za obukom u ovoj oblasti.