Polaznicima seminara dodeljeni sertifikati

16. decembar 2011. |

Kancelarija za evropske integracije dodelila je danas 30 sertifikata svim kandidatima koji su uspešno polažili test znanja o Sistemu brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje.

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa Institutom za evropsku politiku iz Berlina i Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, a uz tehničku pomoć Fondacijeza međunarodnu saradnju (GIZ), organizovala je obuku iz oblasti poljoprivrede kroz šest trodnevnih radionica posvećenih Sistemu brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje.

Državni službenici iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zdravlja, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova Ministarstva finansija i drugih relevantnih institucija, pohađali su sledeće seminare:

„Uvođenje u Sistem za brzo uzbunjivanje za hranu i hranu za životinje”(20–22. septembar), „Analiza rizika – osnovni princip bezbednosti hrane“ (5–7. oktobar), „Poslovnik i funkcionisanje Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje – funkcionisanje sistema u praksi“(10–12. oktobar), „Procesi obaveštavanja i saradnja sa nevladinim organizacijama u kontekstu Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje“(2–4. novembar), „Obuka za prenosioce znanja oSistemu brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje - veštine obučavanja, prezentovanja i vođenja obuke“ (14–16. novembar) i „RASFF obuka – Osvrt na obuku, ponavljanje i ispit“(13–16. decembar).

Celokupan program, kao deo regionalnog projekta Podrška Jugoistočnoj Evropi u procesu pristupanja EU II2011-2014, podržalo je Ministarstvoza ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke.