Završna konferencija projekta „Govorite evropski – program profesionalnog razvoja za pristupanje EU“

15. decembar 2011. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Britanski savet i Delegacija Evropske unije u Srbiji organizovaće u petak, 16. decembra Završnu konferenciju projekta „Govorite evropski – program profesionalnog razvoja za pristupanje EU“. Na otvaranju konferencije će se učesnicima programa i predstavnicima medija obratiti:

• Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije

• Vensan Dežer, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji

• Toni O’Brajan, direktor Britanskog saveta u Srbiji

Projekat „Govorite evropski“ je tokom prethodne dve godine omogućio profesionalno usavršavanje i stažiranje u zemljama Evropske unije za više od 200 državnih službenika, kao i za više od 50 predstavnika organizacija civilnog društva, medija, profesionalnih udruženja, akademske zajednice i nastavnika u osnovnim i srednjim školama.

Po povratku u Srbiju, svi učesnici imaju važnu ulogu u prenošenju stečenih znanja i iskustava u institucijama iz kojih dolaze, kao i u široj javnosti, što je važan doprinos boljem razumevanju funkcionisanja Evropske unije, informisanju o prednostima članstva u EU i širenju evropskih vrednosti.

Ovaj projekat, vredan 2.5 miliona evra, inicirao je Kabinet potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije, a finansirala ga je Evropska unija. Glavni partner u sprovođenju projekta je Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, a program je realizovao Britanski savet. Programi obuke i višemesečne prakse u EU su organizovani u saradnji sa Evropskim institutom za državnu upravu (Mastriht) i Koledžom Evrope (Briž).

Više informacija o projektu „Govorite evropski“ dostupno je na adresi www.govev.rs