Specijalistički kurs "Državna pomoć - politike i prakse u EU"

28. novembar 2011. |

U okviru projekta Govorite Evropski – program profesionalnog razvoja za pristupanje Evropskoj uniji, od 16-27. januara biće organizovan dvonedeljni specijalisticki kurs “Državna pomoć - politike i prakse u EU”.

Specijalistički kurs će obuhvatati dva aspekta konkurentnosti i državne pomoći:

- kontrolu aktivnosti državne pomoći od uticaja na konkurentnost tržišta

- regulaciju aktivnosti pružanja državne pomoći odgovarajućih delova administracije kojima je pružanje takvih subvencija i podsticaja sastavni deo delokruga.

Obuku će držati visoko kvalifikovani stručnjaci iz Jedinice III - “Evropska Politika” Evropskog instituta za državnu upravu (EIPA) iz Mastrihta, Holandija (http://www.eipa.nl/) . Jedinica za Evropsku politiku je centar stručnog znanja Instituta iz oblasti unutrašnjeg tržišta, javnih nabavki, konkurentnosti i državne pomoći, strukturalnih fondova i regionalne politike, spoljnih odnosa (CFSP/ENP) i trgovine, politike zaštite životne sredine, klimatskih promena i migracija.

Od kandidata koji se prijave očekuje se da demonstriraju sadašnji ili buduću relevantnost njihovog posla u jednoj od dve navedene oblasti konkurentnosti i državne pomoći. Prednost će biti data onim kandidatima koji rade u institucijama koje su prepoznate kao prioritetne u ovoj oblasti.

Prijavu za specijalistički kurs kandidati mogu da popune samo on-line na sajtu Projekta. Prijave za kurs pristigle posle petka, 9. decembra neće biti uzete u razmatranje.