Obuka državnih službenika u okviru projekta „Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji”

25. oktobar 2011. |

Beogradska otvorena škola i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisali su konkurs za obuku državnih službenika u okviru projekta „Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji”. Projekat podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške kroz program bilateralne saradnje Vlada Kraljevine Norveške i Republike Srbije.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta lokalne, regionalne i državne uprave Srbije za uspešno sprovođenje i primenu praktičnih politika Evropske unije u procesu evropskih integracija.

Projekat će se realizovati kroz 5 obrazovnih programa:

1. Politika Evropske unije u oblasti životne sredine

2. Politika Evropske unije u oblasti ruralnog razvoja

3. Politika Evropske unije u oblasti energetike

4. Politika Evropske unije u oblasti zapošljavanja

5. Upravljanje projektnim ciklusom u projektima finansiranim od strane EU

U okviru svakog od obrazovnih programa predviđena je petodnevna studijska poseta institucijama Evropske unije u Briselu. Za studijsku posetu Briselu biće izabrano 180 najaktivnijih polaznika obuke, po jasno definisanim kriterijumima.

Prijavni formular za obrazovni program „Upravljanje projektnim ciklusom u projektima finansiranim od strane EU“ možete preuzeti ovde ili na veb adresi www.bos.rs/sa4eu i poslati do 2. decembra 2011. godine elektronskim putem na adresu sa4eu@bos.rs. Treću stranu prijavnog formulara, sa pečatom i potpisom kandidata možete poslati faksom ukoliko niste u mogućnosti da je pošaljete elektronskim putem.

Uz prijavu treba poslati i fotografiju, u bilo kom formatu.

Više informacija i objašnjenja možete dobiti u Beogradskoj otvorenoj školi.