Sastanak Unapređenog stalnog dijaloga

14. septembar 2011. |

Drugi sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima između Evropske unije (EU) i Srbije, kao i sastanak Unapređenog stalnog dijaloga između Republike Srbije i EU (USD) o reformama u oblastima poljoprivrede, ribarstva, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike, biće održani 15. i 16. septembra 2011. godine u Beogradu.

Drugi sastanak pododbora za poljoprivredu i ribarstvo biće posvećen pre svega razvoju bilateralne trgovine primarnim i sekundarnim poljoprivrednim proizvodima, te sprovođenju Prelaznog sporazuma, Protokol 2 - Zakon o vinu i Zakon o rakiji i drugim alkoholnim pićima, ali i trgovinskom razvoju u ribljem sektoru.

Na sastanku Unapređenog staklnog dijaloga između Srbije i EU koji će biti održan 15. i 16. septembra razgovaraće se o napretku u reformama u poljoprivredi, ribarstvu, bezbednosti hrane, te veterinarskim i fitosanitarnim pitanjima.

Na ovim sastancima učestvuju predstavnici Evropske komisije, ministarstvapoljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, ministarstvaživotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, ministarstvazdravlja, ministarstvafinansija,ministarstvaekonomije i regionalnog razvoja, Republičkog zavodaza statistikui Zavodaza intelektualnu svojinu.