Konkurs za novi Obrazovni program “Politika Evropske unije u oblasti zapošljavanja”

01. avgust 2011. |

Kancelarija za evropske integracije i Beogradska otvorena škola , raspisale su konkurs za novi Obrazovni program “Politika Evropske unije u oblasti zapošljavanja”, koji se izvodi u okviru projekta “Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji”.

Projekat podržava Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, kroz program bilateralne saradnje Vlada Kraljevine Norveške i Republike Srbije.

Program je namenjen zaposlenima u lokalnoj samoupravi, državnoj i pokrajinskoj upravi, javnim preduzećima, razvojnim agencijama i drugim javnim institucijama koje su zadužena za kreiranje i sprovođenje politike zapošljavanja. Cilj projekta je jačanje kapaciteta regulatornih tela lokalne, regionalne i državne uprave Srbije za uspešno sprovođenje i primenu praktičnih politika Evropske unije u procesu evropskih integracija.

Program “Politika Evropske unije u oblasti zapošljavanja” realizovaće se u dva navrata za dve grupe od po 30 polaznika. Obuka za prvu grupu polaznika izvodiće se u periodu od 17. do 21. oktobra 2011. godine, dok će obuka za drugu grupu biti realizovana od 7. do 11. novembra 2011. godine. Nakon realizovanog modula u Beogradu, za polaznike koji budu ispunili sve obaveze predviđene programom biće organizovana studijska poseta institucijama EU u Briselu.

Učešće na programima obuke je besplatno, a troškovi nastavnog materijala, prevoza, smeštaja i ishrane će biti pokriveni od strane organizatora.

Rok za dostavljanje prijavnih formulara je 09. septembar 2011. godine do 17.00 časova.

Detaljan opis programa, možete preuzeti ovde, a sve dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu pronaći na sajtu www.bos.rs/sa4eu ili ih dobiti u Beogradskoj otvorenoj školi.