Sastanak Upravnog odbora Investicionog okvira za Zapadni Balkan

01. jul 2011. |

Sastanak Upravnog odbora Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkan Investment Framework, WBIF), kome su prisustvovali predstavnici Kancelarije za evropske integracije održan je 23 i 24. juna u mestu Hamar, u Norveškoj.

Na Upravnom odboru su odobrena dva projekta u okviru pete runde Investicionog okvira za Zapadni Balkan: regionalni projekat Studija opravdanosti (uključujući i studiju socijalnog uticaja i uticaja na životnu sredinu) za sistem interkonekcije za 400kv Srbija – Crna Gora – Bosna i Hercegovina (u vrednosti od 850.000 evra €), kao i projekat Obnova sistema daljinskog grejanja u Srbiji –faza IV (u vrednosti od 1.512.000 €).

Takođe je preliminarno odobren projekat Uspostavljanje platforme za razvoj malih i srednjih preduzeća za Zapadni Balkan. Kako je u prethodnom periodu projekat usaglašavan sa Evropskom investicionom bankom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskim investicionim fondom, potrebno je izvršiti konsultacije sa državama u regionu, kako bi projekat bio odobren tokom narednog sastanka Upravnog odbora koji će biti održan početkom decembra 2011. godine u Luksemburgu.