Konsultacije o dokumentu „Potrebe Republike Srbije za međunarodnom pomoći 2011-2013“

30. novembar 2010. |

U organizaciji Kancelarije za evropske integracije – Sektora za planiranje, programiranje, praćenje i izveštavanje o sredstvima EU i razvojnoj pomoći, 26. novembra održane su konsultacije sa predstavnicima civilnog društva o dokumentu „Potrebe Republike Srbije za međunarodnom pomoći 2011-2013“.

Konsultacijama je prisustvovalo 67 predstavnika civilnog društva, organizovanih u četiri konsultativne grupe (KG), među kojima su: KG za vladavinu prava i reformu državne uprave, KG za razvoj ljudskih resursa, KG za građansko društvo, medije i kulturu i KG za poljoprivredu i ruralni razvoj, konkurentnost, saobraćaj, zaštitu životne sredine i energetiku.

Dokument „Potrebe Republike Srbije za međunarodnom pomoći 2011-2013.“ definiše pristup Vlade trogodišnjem programiranju međunarodne razvojne pomoći, koordinaciji donatora i definisanju prioritetnih mera unutar relevantnih sektora. Njegov cilj je da doprinese sprovođenju reformi i strateških ciljeva Vlade i pruži podršku održivom društveno-ekonomskom razvoju i evropskim integracijama Republike Srbije.

Dokument se priprema u saradnji sa svim relevantnim nacionalnim institucijama i uz konsultacije sa civilnim sektorom i donatorskom zajednicom.