„Govorite evropski- program profesionalnog razvoja za pristupanje Evropskoj uniji”

08. oktobar 2010. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Britanski savet, pozivaju državne službenike i zaposlene u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi Republike Srbije da se prijave za neki od sledećih programa:

• programe obuke na Evropskom institutu za javnu upravu u Mastrihtu i na Evropskom koledžu u Brižu;

• profesionalne prakse u relevantnim institucijama Evropske unije i država članica Evropske unije.

Programi će biti realizovani u periodu između januara i jula 2011. godine, u okviru projekta „Govorite evropski –program profesionalnog razvoja za pristupanje Evropskoj uniji”, a na konkurs se mogu prijaviti isključivo državni službenici i zaposleni u javnoj upravi i lokalnoj samoupravi, koji rade na poslovima značajnim za pripreme u pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Predviđeno je da najmanje180 kandidata učestvuje u 6 programa obuke koji će se održavati u Brižu i Mastrihtu u trajanju do tri nedelje, a da najmanje 30 kandidata radi u institucijama Evropske unije i država članica u periodu od 3 do 5 meseci. Prednost imaju kandidati koji rade u oblastima pravnih tekovna EU.

Za programe obuke engleski jezik je obavezan, a za programe profesionalne prakse potrebno je aktivno znanje engleskog ili aktivno znanje jednog od zvaničnih jezika Evropske unije i osnovno znanje engleskog jezika.

Elektronske prijave moraju biti podnete najkasnije u petak 22. oktobra , do 12 časova , a prijave koje se šalju poštom, do 20. oktobra. Rezultati konkursa biće poznati u periodu između oktobra i decembra 2010. godine

Projekat pokriva direktne troškove obuke, uključujući i putovanje u inostranstvo, smeštaj, troškove ishrane i studijskih poseta, školarinu i kompletne materijale za obuku.

Sve detalje o profilima kandidata i proceduri izbora polaznika obuke, možete naći na veb stranici www.govev.rs, gde se mogu podneti i elektronske prijave ili preuzeti prijavni formulari.