Sutra okrugli sto „Evropska unija - pet decenija kasnije“

22. mart 2007. |

Beograd, 22. mart 2007 - Povodom obeležavanja pedesetogodišnjice Rimskih sporazuma, Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Srbije i Medija centar, organizuju okrugli sto „Evropska unija - pet decenija kasnije“, koji će se održati sutra, 23. marta 2007. godine u 12 sati u Medija centru ( Centar Sava, Milentija Popovića 9, sprat II, Novi Beograd). Medijski pokrovitelj skupa je RTV B92.

Uvodničari na okruglom stolu biće ambasador Žozep M. Ljoveras, šef Delegacije Evropske komisije u Srbiji i Tanja Miščević, direktorka Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji. Posle njihovih izlaganja predviđena je diskusija ostalih učesnika skupa – predstavnika ambasada država članica EU, nevladinih organizacija, stručnjaka u oblasti evropskih integracija, novinara.

Predviđeno je i da se skupu, putem vido likna, obrati i Simon Vejl, prva predsednica Evropskog parlamenta.

Cilj organizovanja okruglog stola je, ne samo obeležavanje godišnjice Rimskih sporazuma, već pokretanje rasprave o osnovnim vrednostima Evropske unije, njihovom značaju i mestu u današnjim integrativnim procesima, kao i reafirmacija pomenutih vrednosti u procesu stvaranja modernog demokratskog društva u Srbiji.

Okrugli sto će biti sniman i naknadno emitovan na programima lokalnih medija, kako bi se omogućio što veći uticaj debate na javnost u Srbiji.