Stažisti iz Evropske komisije u poseti Kancelariji

08. februar 2007. |

Beograd, 8. februar 2007 - Direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević razgovarala je danas sa grupom stažista iz Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije, koji borave u radnoj poseti Beogradu. Cilj njihovog boravka je da se upoznaju sa napretkom naše zemlje u Procesu stabilizacije i pridruživanja, kao i sa predstavnicima državnih institucija i civilnog sektora u Srbiji koje se bave evropskim integracijama.

Tanja Miščević predstavila je briselskim stažistima način i sistem koordinisanja procesa evropskih integracija, kao i trenutne aktivnosti Vlade Srbije u pregovorima sa EU o olakšavanju viznog režima za naše građane. Posebno je ukazala na komunikacione aktivnosti Kancelarije i brojne promotivne kampanje i dešavanja koji su organizovani s ciljem informisanja i upoznavanja šire javnosti sa Procesom stabilizacije i pridružvanja naše zemlje.

Tokom jednonedeljne radne posete Beogradu jedanaestoro stažista iz zemalja EU imali su prilike da se susretnu i sa Goranom Svilanovićem, predsedavajućim Prvog stola Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, koji ih je upoznao sa aktivnostima i radom ove organizacije. Predviđeni su i susreti sa predstavinicima Evropskog pokreta u Srbiji, Beogradske otvorene škole, kao i sa Jovanom Ratkovićem savetnikom predsednika Srbije.