Tanja Miščević uručila novinarske nagrade

14. decembar 2006. |

BEOGRAD, 14. decembra 2006 - Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji dodelilaje danas nagrade za najbolje medijske priloge o procesu evropskih integracija, objavljene u periodu od 1. januara do 1. novembra 2006. godine, prenosi Tanjug.

Novinarki Televizije B92 Ani Veljković dodeljena je nagrada za dužu TV emisiju pod nazivom `Tajni šengenski kanali`, novinaru RTV Kruševac Vladeti Dundi pripala je nagrada za najbolju televizijsku emisiju u lokalnim medijima, a novinaru informativnog programa RTV Srbije Draganu Stanojeviću za kraći TV prilog.

Novinar Produkcijske grupe `Mreža` Zvonko Ninkov dobio je nagradu za TV reportažu o evopskim integracijama, dok je urednik mesečnika `Evropski forum` Aleksandra Mijalković nagrađena za analitički tekst u kategoriji tekstova u nedeljnim i mešecnim magazinima.

Nagrađeni novinari boraviće u studijskoj poseti Briselu od 16. do 20. decembra, gde će imati priliku da se sretnu sa predstavnicima Evropske komisije zaduženim za proširenje i informisanje, kao i sa belgijskim novinarima i stranim dopisnicima iz Brisela, da bi se uspostavila i unapredila međusobna saradnja.

Nagrade je uručila direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević, koja je istakla da novinarska profesija ima značajnu ulogu ne samo u informisanju javnosti o integracijama, već i u objasnjavanju nedoumica vezanih za taj proces.

Dodeli nagrada prisustvovali su ambasadorka Finske u Beogradu Ana Maija Korpi, šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Žozep Ljoveras, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Živorad Kovačević, predsednik Opštine Novi Beograd Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom Duško Lopandić i drugi.

U žiriju su bili portparol Evropske agencije za rekonstrukciju Srđan Staletović, Ivana Đurić i Nataša Savić iz Kancelarije za pridruživanje EU i novinar Dušan Gajić.

Članovi žirija bez prava glasa bili su predsedavajući žirija Ksavije Maršelidon iz Agencije `Mostra` iz Briselai Jasmin Kovačević iz beogradske Agencije `Kreativa`.

Konkurs je finansijski podržala Evropska agencija za rekonstrukciju.