Kancelarija dodelila nagrade za najbolje novinske priloge o evropskim integracijama

28. novembar 2006. |

Beograd, 27. novembar 2006- Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Srbije dodelila je nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija naše zemlje objavljen u periodu od 1. januara do 1. novembra 2006. godine, u pet kategorija:

  1. Ani Veljković, novinarki RTV B92 za dužu TV emisiju „Tajni šengenski kanali“
  2. Vladeti Dundi, novinaru RTV Kruševac, za TV emisiju/prilog u lokalnim medijima
  3. Draganu Stanojeviću, novinaru Informativnog programa RTS, za kraći TV prilog
  4. Zvonku Ninkovu, novinaru Produkcijske grupe Mreža, za TV reportažu o evopskim integracijama i
  5. Aleksandri Mijalković, uredniku mesečnika Evropski forum, za analitički tekst u nedeljnim/mesečnim magazinima.

Nagrađeni novinari boraviće u studijskoj poseti Briselu od 16. do 20. decembra 2006. godine, gde će imati priliku da se susretnu sa predstavnicima Evropske komisije, zaduženim za proširenje i informisanje, kao i sa kolegama, belgijskim novinarima i stranim dopisnicima iz Brisela, kako bi se uspostavila i unapredila međusobna profesionalna saradnja.

Nagrade za članak u dnevnim novinama i za radio prilog nisu dodeljene, jer u prvom slučaju, nije bilo tekstova koji bi odgovarali kriterijumima konkursa a u drugom slučaju, nije bilo prijavljenih radio priloga.

Žiri je odlučivao u sastavu - Srđan Staletović (Evropska agencija za rekonsturkciju), Ivana Đurić i Nataša Savić (Kancelarija za pridruživanje EU) i Dušan Gajić, novinar, a članovi žirija bez prava glasa bili su predsedavajući žirija Ksavije Maršelidon (Agencija Mostra iz Brisela) i Jasmin Kovačević (Agencija Kreativa iz Beograda). Konkurs je finansijski podržala Evropska agencija za rekonstukciju.

Nagrade će svečano biti uručene 14. decembra 2006. godine u 10,00 časova, na godišnjem susretu Kancelarije sa predstavnicima domaćih medija, u Aero klubu, Uzun Mirkova broj 4.