Predstavnici Kancelarije u poseti Sloveniji

15. novembar 2006. |

BEOGRAD, 14. novembra - Direktor Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji (EU) Vlade Srbije Tanja Miščević otputovala je danas u zvaničnu posetu Sloveniji, saopštila je Kancelarija za pridruživanje EU.

Miščević će se u Sloveniji sastati sa državnim sekretarom za evropske poslove Janezom Lenarčičem i razgovarati o realizaciji Tvining projekta za unapređenje institucionalih kapaciteta Srbije u procesu evropskih integracija, koji vode eksperti iz Francuske i Slovenije.

Sa predstavnicima Službe za evropske poslove biće razmenjena i iskustva u oblasti prevođenja pravnih tekovina EU, o komunikacionim aktivnostima u procesu pridruživanja Uniji, osposobljavanju državnih institucija za vođenje ovog procesa, kao i o ekonomskim aspektima pristupanja.

Predviđeni su i razgovori sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Slovenije, a direktorka Kancelarije Tanja Miščević održaće predavanje na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani na temu „Srbija u procesu evropskih integracija“, navedeno je u saopštenju.