J. Joksimović i Sijarto: Mađarska važan partner i prijatelj Srbije

11. oktobar 2019. | Kubekhaza

J. Joksimović i Sijarto: Mađarska važan partner i prijatelj Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je u Kubekhazi sa ministrom inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o evropskim integracijama Srbije i nastavku saradnje dve države u našem procesu pristupanja, kao i bilateralnim odnosima.

Jadranka Joksimović zahvalila je na snažnoj i dragocenoj podršci i sveukupnoj pomoći koju Mađarska, kao važan partner i prijateljska država, pruža Srbiji u procesu evropskih integracija. Izrazila je nadu i očekivanje da će mađarski kandidat dobiti resor proširenja u novom sazivu Evropske komisije čime će politika proširenja dobiti dodatno pozitivan impuls.

Ministar Peter Sijarto rekao je da će Mađarska nastaviti da pomaže i podržava evropski put Srbije koja je, kako je ocenio, zaslužila da bude član EU. Ponovio je da je Srbija zaslužila da otvori sva poglavlja za koja je spremna i da se potvrdila kao pouzdan partner EU i značajan činilac regionalne stabilnosti.

Joksimović i Sijarto ocenili su da su odnosi dve države na izuzetno visokom nivou i da postoji obostrana želja da budu intenzivirani.

Izvor: Tanjug