Potpisani ugovori za sprovođenje pet projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020

16. maj 2019. | Podgorica

Potpisani ugovori za sprovođenje pet projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020

Na završnoj konferenciji prekograničnog Programa Srbija – Crna Gora 2007-2013, koja je danas održana u Podgorici, predstavljeni su rezultati ovog Programa i potpisani ugovori za sprovođenje pet projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, u vrednosti većoj od milion evra.

Konferenciju, koju su organizovali Kancelarija za evropske integracije Crne Gore i Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa, otvorili su pomoćnik ministra za evropske integracije Srbije Mihajilo Dašić i zamenica glavnog pregovarača i nacionalna IPA koordinatorka za Crnu Goru Ivana Glišević Đurović.

U okviru Programa prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014 – 2020 obezbeđeno je ukupno 8,4 miliona evra bespovratnih sredstava za unapređenje društveno – ekonomskog razvoja u prekograničnom području Srbije i Crne Gore.

Saradnja između Crne Gore i Srbije u okviru prekogranične saradnje počela je 2008. godine, od kada su sprovedena 34 projekta u oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede, ekonomskog razvoja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture i razvoja preduzetništva.

Više informacija o ovom Programu možete naći na linku: https://www.cbcsrb-mne.org