Delegacija MEI na „EU dijalogu između Srbije i Gruzije“

19. april 2019. | Tbilisi

Delegacija MEI na „EU dijalogu između Srbije i Gruzije“

Delegacija Ministarstva za evropske integracije i Pregovaračkog tima Srbije boravila je u Tbilisiju gde je učestvovala na „EU dijalogu između Srbije i Gruzije“ koji je posvećen razmeni iskustava u procesu evropske integracije - u prvom redu prenos iskustva Srbije u primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), pregovaračkom procesu, tehničkoj pomoći Srbije Gruziji i koordinaciji EU fondova.

Ovakav format saradnje ostvaren je na inicijativu ministra za evropske integracije Jadranke Joksimović i predstavlja prvi konkretan oblik saradnje Srbije i Gruzije u oblasti evropskih integracija. Domaćin EU dijaloga Ministar spoljnih poslova Gruzije David Zalkaliani i gruzijska strana izrazili su posebnu zahvalnost ministru Joksimović na njenoj inicijativi i zajedničkom dogovoru da se EU dijalog između Srbije i Gruzije održava na redovnom godišnjem planu.

Takođe, načelno je dogovoreno da ministri Joksimović i Zalkaliani u drugoj polovini godine u Gruziji potpišu Memorandum o razumevanju između Ministarstva za evropske integracije Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Gruzije.

Predviđeno je da se sledeći EU dijalog između Srbije i Gruzije održi u Beogradu.