Odobreni projekti za finansiranje u okviru Drugog poziva Programa prekogranične saradnje sa Hrvatskom

13. februar 2019. | Vinkovci

Odobreni projekti za finansiranje u okviru Drugog poziva Programa prekogranične saradnje sa Hrvatskom

Zajednički odbor za praćenje INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014-2020 (ZOP) sastao se 5. februara 2019. godine u Vinkovcima u Hrvatskoj da bi odabrao projekte koji će biti finansirani u okviru drugog poziva za prijavu predloga projekata.

Nakon drugog poziva koji je otvoren 30. marta 2018. godine i zatvoren 6. jula 2018. godine, Upravljačko telo i Zajednički sekretarijat Programa su izvršili procenu i izbor podnetih prijava. Podneto je ukupno 111 predloga projekata sa zatraženim budžetom od 111.325.002,54 evra.

Aplikacije su kvalitativno pregledane od strane spoljnih stručnjaka i podeljene su na četiri rang liste, po jedna za svaku prioritetnu osu  u zavisnosti od dobijenih ocena. Liste predloga projekata su zatim predstavljene Zajedničkom odboru za praćenje radi usvajanja.

ZOP, koji čine relevantne institucije u zemljama učesnicama u Programu je usvojio sve četiri predložene liste. Predložene liste za prioritetne ose 1, 2 i 4 su odobrene bez posebnih uslova, a za prioritetnu osu 3 je odobrena lista sa jednim odobrenim projektom pod posebnim uslovima.

U narednim danima, lista odabranih projekata će biti objavljena na internet stranici Programa. Zvanična odluka ZOP-a o odobrenju, stavljanju na rezervnu listu i odbijanju prijava biće dostavljena vodećim aplikantima, zajedno sa rezultatima procesa kvalitativne provere.

Vodeći aplikanti se ljubazno mole da redovno proveravaju svoju elektronsku poštu.