Održana radionica o pripremi predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020

24. oktobar 2018. | Vrnjačka Banja

Održana radionica o  pripremi predloga projekata u okviru IPA  Programa  prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020

Radionica na temu  „Priprema predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020“ održana je 24. i 25. oktobra 2018. godine u  Vrnjačkoj Banji. U okviru priprema za raspisivanje Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata radionicu su organizovali Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije i Kancelarija za evropske integracije Vlade Crne Gore uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekreterijata Programa.

Radionici je prisustvovao veliki broj predstavnika nacionalnih i lokalnih institucija, razvojnih agencija, nevladinih organizacija iz programskog područja. Učesnicima je tokom dva dana obuke detaljno predstavljen Program prekogranične saradnje dve zemlje, njegovi ciljevi, struktura i prioriteti, ali i praktični saveti o načinu apliciranja, pripremi matrice logičkog okvira, praćenju, izveštavanju kao i planiranju budžeta projekta. Na kraju radionice   svi  zainteresovani imali su priliku da dobiju odgovore na pitanja i učestvuju u  diskusiji.

Program prekogranične saradnje  Srbija-Crna Gora 2014-2020  finansira Evropska Unija u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), a u cilju jačanja društveno-ekonomskog razvoja u prekograničnom području između Srbije i Crne Gore.