Delegacija Gruzije u studijskoj poseti Ministarstvu za evropske integracije

23. oktobar 2018. | Beograd

Delegacija Gruzije u studijskoj poseti Ministarstvu za evropske integracije

Predstavnici Ministarstva pravde Gruzije boravili su u dvodnevnoj studijskoj poseti Ministarstvu za evropske integracije Srbije, tokom koje su imali priliku da se upoznaju sa iskustvima Republike Srbije u procesu pristupanja EU, načinom izrade srpske verzije pravnih tekovina EU i ulogom Ministarstva za evropske integracije u koordinaciji institucija uključenih u proces evropske integracije Srbije.

V.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Ksenija Milenković upoznala je državne službenike iz Gruzije sa ključnim političkim temama, aktuelnostima i izazovima Srbije na putu ka EU, dodatno im pojasnivši ulogu poslovne zajednice i biznis sektora u procesu evropske integracije, kao i važnost ljudskih resursa i finansijskih sredstava u ovom procesu.

Drugi dan studijske posete bio je posvećen predstavljanju obuka koje Ministarstvo za evropske integracije sprovodi sa ciljem da unapredi administrativni kapacitet srpske državne uprave, ali i pitanju na koji način Ministarstvo komunicira o evropskim integracijama i sa kojim se sve izazovima suočava u približavanju EU domaćoj javnosti. Takođe, gruzijska delegacija imala je priliku da razgovara sa  predstavnicima Ministarstva i o iskustvima vezanim za prevođenje evropskih pravnih akata na srpski jezik, odnosno izrade srpske verzije pravnih tekovina EU.