Treće nacionalno slušanje Dunavske strategije

12. oktobar 2018. | Beograd

Treće nacionalno slušanje Dunavske strategije

Treće nacionalno slušanje Dunavske strategije održava se danas se u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Događaj su otvorili Mihajilo Dašić, pomoćnik ministra u Ministarstvu za evropske integracije Republike Srbije, Klaudija Singer, koordinator prioritetne oblasti 10 Dunavske strategije i Daniela Stojković Jovanović, potpredsednica Dunavskog građanskog foruma. 

Cilj nacionalnog slušanja je predstavljanje mogućnosti u okviru sprovođenja Dunavske strategije kao veoma važnog makro-ekonomskog instrumenta za razvoj svih zemalja Dunavske regije. Ministarstvo za evropske integracije koordinira Dunavsku strategiju za Srbiju, a regionalni pristup razvoju konkretnih aktivnosti u okviru ovog instrumenta doprineće napretku i jačanju zemalja Dunavskog sliva, a time i Srbije, u oblastima kao što su - očuvanje životne sredine, prostorno planiranje i upravljanje vodama, saobraćaj, turizam, energetika, zajedničke policijske akcije u oblasti vodenog saobraćaja, itd. 

Događaj okuplja veliki broj stručnjaka iz navedenih oblasti iz državne uprave Srbije, diplomatske zajednice i predstavnika EU u Srbiji, predstavnika lokalne samouprave i civilnog sektora. 

Ovogodišnje slušanje organizuje NVO Svet i Dunav na inicijativu Dunavskog građanskog foruma, uz podršku nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, fondacije Foster Europe i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije. Više informacija o Dunavskoj strategiji možete da pronađete putem linka: www.danube-region.eu