Održan prvi trening za novinare

17. mart 2006. |

Prvi u nizu redovnih treninga namenjenih novinarima koji prate teme evropskih integracija održan je u sredu, 15. marta 2006. u prostorijama Kancelarije za pridruživanje EU.

Novinare su na otvaranju treninga pozdravili direktor i zamenik direktora Kancelarije, dr Tanja Miščević Srđan Majstorović. Potom je Vladimir Međak, koordinator harmonizacije zakona u Kancelariji za pridruživanje EU novinarima održao predavanje na temu «Liberalizacija trgovine sa EU».

Prvom treningu prisustvovali su novinari iz devet beogradskih redakcija koji su aktivno učestvovali u diskusiji i pokazali veliku zainteresovanost za temu. Cilj treninga je da se novinari upoznaju sa pitanjima važnim za evropske integracije, sa načinom funkcionisanja Evropske unije, kao i sa radom Kancelarije.

Treninzi se organizuju u okviru Projekta podrške Strategiji komunikacije Vlade Srbije o Procesu stabilizacije i pridruživanja državne zajednice Srbija i Crna Gora Evropskoj uniji, koji je Kancelarija za pridruživanje EU započela 1. novembra 2005. godine. Projekat finansira Evopska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju.