Konferencija „Komuniciranje Evropske unije“

21. jun 2018. | Beograd

Konferencija „Komuniciranje Evropske unije“

U Beogradu je održana šestodnevna Letnja škola političke komunikacije u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer. Školu su pohađali mladi portparoli i eksperti za odnose sa javnošću iz Jugoistočne Evrope, a diskutovalo se o planiranju strateških komunikacija, dijalogu sa građanima, medijskoj saradnji, digitalnoj komunikaciji i sl.

Otvarajući panel diskusiju na temu komuniciranja sa EU, v.d. pomoćnika ministra Tamara Delić istakla je da se uspeh u procesu evropskih integracija u velikoj meri oslikava kroz to koliko smo uspešno komunicirali naše aktivnosti i rezultate sa građanima kojima smo odgovorni. U tom smislu potrebno je izabrati pravi model komuniciranja koji će celokupan proces predstaviti pre svega kao razumljiv, opipljiv i prihvatljiv kako za građane Srbije, tako i za građane država članica EU.  Učesnicima Letnje škole političke komunikacije KAS predstavila je nadležnosti, dosadašnja postignuća i aktivnosti Ministarstva za evropske integracije u pogledu komunikacija procesa evropske integracije, s posebnim osvrtom na komunikaciju IPA i ukupne finansijske pomoći država članica EU Srbiji.

Na panel diskusiji učestvovao je i predstavnik Evropske komisije Klaus Gering, šef međuinstitucionalnih odnosa i komunikacija u Generalnom direktoratu za susedstvo i pregovore o proširenju, kao i Veselin Jelev, portparol Bugarskog predsedavanja Savetom EU, koji su govorili o izazovima i primerima dobre prakse u oblasti komunikacija EU.

 

 

T. Delić na konferenciji Komuniciranje Evropske unije

T. Delić na konferenciji Komuniciranje Evropske unije