Evropska komisija želi da nastavi pregovore o SSP

16. februar 2006. |

Beograd, 16. februar 2006. godine - Potpredsednik Vlade Republike Srbije Miroljub Labus izjavio je da Evropska komisija želi da sa Beogradom nastavi proces pregovora o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Labus je na konferenciji za novinare, održanoj nakon razgovora sa predsednikomEvropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, naveo da će sledeća runda pregovora, predviđena u aprilu, zavisiti od utisaka koje će evropski zvaničnici poneti izBeograda.



Na nama je da napravimo konkretan rezultat, rekao je on i dodao da je Barozu preneo činjenice o napretku saradnje sa Haškim tribunalom.



Labus je, napominjući da je deo razgovora sa Barozom bio posvećen i referendumu u Crnoj Gori, od kojeg takođe zavisi proces evropske integracije zemlje, izraziouverenje da Evropska unija želi da pomogne da se na prihvatljiv način reši topitanje i da ne namerava da nameće bilo kakav stav.



Potpredsednik Vlade je rekao da je EU precizno iznela svoj stav u vezi sa uslovimaodržavanja referenduma i da se nada da će obe strane u Podgorici postići prihvatljivo rešenje.