Kancelarija objavila konkurs za najbolji medijski prilog o pridruživanju EU

27. januar 2006. |

Beograd, 27. januar 2006. - Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Republike Srbije, uz podršku Evropske agencije za rekonstrukciju, raspisala je danas konkurs za novinare za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija naše zemlje u periodu od 1. januara do 1. novembra 2006. godine.

Kako je na brifingu za novinare najavila direktor Kancelarije Tanja Miščević, konkurs je otvoren za sve novinare štampanih i elektronskih medija registrovanih na teritoriji Republike Srbije. Radovi treba da budu na temu evropskih integracija ili Procesa stabilizacije i pridruživanja naše zemlje EU i njihovog uticaja na svakodnevni život građana Srbije.

Nagrada će se dodeljivati za priloge u pet kategorija:

- Najbolji radio izveštaj

- Najbolji tv prilog

- Najbolja duža tv emisija

- Najbolji članak u dnevnim novinama

- Najbolji članak u nedeljnim ili mesečnim magazinima

Žiri, u čijem sastavu će biti predstavnici Kancelarije za pridruživanje EU Vlade Republike Srbije, novinari i konsultanti iz briselske kompanije za komunikacije Mostra, do kraja novembra proglasiće po jednog dobitnika nagrade u svakoj od pet navedenih kategorija. Najbolji medijski prilog biće objavljen i na zvaničnoj internet prezentaciji Kancelarije.

Nagrada je studijska poseta Briselu, gde će svaki od pobednika imati priliku da se susretne sa zvaničnicima Evropske komisije u Generalnom direktoratu za proširenje i Generalnom direktoratu za štampu i informisanje. Takođe, pobednicima će biti omogućeni susreti i razmena iskustava sa belgijskim novinarima i stranim dopisnicima iz Brisela, kako bi se uspostavila i unapredila profesionalna saradnja između novinara u Srbiji i njihovih kolega.

Konkurs je objavljen na internet prezentaciji Kancelarije na adresi: Kliknite ovde