Lepota i Zdravlje: Ministarka iz drugog ugla

20. april 2018. | Beograd

Lepota i Zdravlje: Ministarka iz drugog ugla

„Moj posao je vezan za visoku politiku, i u međunarodnom smislu i u smislu unutrašnjih reformi. Sve se reflektuje na proces evropskih integracija, što zahteva brzu, jasnu i efikasnu reakciju. Dosta toga nije vidljivo široj javnosti, ali se rezultati, i dobri i loši, brzo osete. Osoba sam od akcije, vrlo sam organizovana i nisam sklona katastrofičnim percepcijama. Uvek postoji rešenje, efikasnije ili manje delotvorno, tako da nikada ne dramim. Jedino me nepreciznost i loša improvizacija izvedu iz takta. Važno mi je da u svakom trenutku mogu reći da sam postupila u najboljem interesu građana i države koju predstavljam i za koju radim. To očekujem i od drugih. Često se šalim sa mojim saradnicima da je nama svaki dan nova tura – nova avantura (smeh), važno je da dobro „usidrimo“ interese građana i države. Nekad nam dešavanja nametnu mnogo kontakata, lobiranja i brzih reakcija čak i vikendom ili praznicima. Uglavnom sam po završetku radnog dana kod kuće, mada imam i obaveze na doktorskim studijama, pa pohađam i predavanja. Volim da šetam, pa znam da prepešačim na štiklama dobru deonicu, mada s godinama su potpetice sve niže (smeh). Volim i na miru da popijem kafu s bliskim ljudima, to me opušta. Ali često i sama sednem u kafić da prelistam neki magazin.

Vikend je uglavnom rezervisan za porodične aktivnosti. Najčešće jurim da vidim bratanca Relju, koji ima pet godina i koji mi je veliki izvor pozitivnih vibracija. Prava sam tetka koja sa njim prati nove likove iz crtanih filmova, uživa uz autiće i druge zanimljive i edukativne igračke.

„Često odem i u bioskop, jer ništa ne može da se meri s blokbasterom na velikom platnu, atmosferom bioskopske sale i kokicama“.

Uvek nađem vremena i za čitanje. Čitam sve. Nađem i vremena i za odlazak kod frizera ili u kozmetički salon. Na žalost, sve manje stižem da se posvetim druženju s prijateljima, tek ponekad organizujem neku „brzinsku“ kafu. Najopuštenija sam kod kuće, u trenerci, baš kao i većina žena, a kofer za iznenadni odlazak na službeni put uvek je nadohvat ruke. Pošto često idem na poslovna putovanja, dešava se da se saplićemo po kući od neraspakovanih kofera s prethodnih putovanja dok se pakujem za novo. U koferu obavezno nosim kozmetiku, verovatno i više nego što mi realno treba, knjige koje čitam u avionu i na aerodromima, i obavezno – šampon za suvo pranje kose, budući da nemam uvek vremena da na putu stignem i do frizera“.

Izvor: Magazin „Lepota i Zdravlje“

Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Nela Kuburović

Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Nela Kuburović

 

Nela Kuburović, Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović

Nela Kuburović, Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović