Usvojen IV izveštaj o sprovođenju prioriteta iz Evropskog partnerstva

01. decembar 2005. |

Beograd, 30. novembar 2005 - Odbor za evropske integracije Narodne skupštine, na današnjoj sednici, razmotrio je i prihvatio Četvrti izveštaj o toku sprovođenja Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Evropskog partnerstva, koji je sačinila Kancelarija za pridruživanje EU Vlade republike Srbije.

Vlada Republike Srbije obavezala je Kancelariju za pridruživanje EU da priprema tromesečne «Izveštaje o toku sprovođenja Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Evropskog partnerstva», a na osnovu obaveze Vlade koja prozilazi iz tačke 5. Rezolucije o pridruživanju Evropskoj uniji, koju je Narodna skupština usvojila 13. oktobra 2004. godine.

Kancelarija je do sada, u saradnji sa ministarstvima i posebnim organizacijama, pripremila četiri izveštaja, koje je najpre usvojila Vlada usvojila na sednicama u februaru, aprilu, julu i najnoviji, u oktobru 2005.godine.

Radi preglednosti, u izveštaju je sprovođenje prioriteta iz Evropskog partnerstva prikazano odvojeno za svako ministarstvo i posebnu organizaciju, u skladu sa njihovim nadležnostima.