Svečano otvaranje pregovora sa EU u ponedeljak

06. oktobar 2005. |

BRISEL, 05. oktobar 2005. (FoNet) -Direktor Kancelarije za pridruživanje EU VladeSrbije Tanja Miščević izjavila je danas FoNetu da su predstavnici državne zajednice i država članica informisali Komisiju za proširenje o onome šta je u SCG urađeno od dobijanja pozitivne ocene Studije izvodljivosti do danas.

`Mi smo naše komentare i sve ono što je urađeno do kraja juna poslali, a ovaj sastanak ticao se perioda od juna do septembra. Komisiju smo informisali o osam novih zakona koji su usvojeni, o formiranju i skorom uspostavljanju komisije za zaštitu konkurencije, što je sve važan segment funkcionisanja i ispunjavanja obaveza prema Evropskom partnerstvu`, rekla je ona.

Prema rečima Tanje MIščević, svečano otvaranje pregovara o Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji počeće u ponedeljak, kada u SCG dođe komesar EU za proširenje Oli Ren.

Ona je najavila i promociju poštanske marke koja će pratiti proces pregovora, jer je vreme, kako je rekla, da `malo slavimo, ali ne da budemo euforični, jer znamo šta nas čeka`.