Информације Актуелности

Ј. Јоксимовић: Мађарска послала Србији маске и заштитна одела

6. април 2020. | Београд

Ј. Јоксимовић: Мађарска послала Србији маске и заштитна одела

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је Мађарска послала значајну донацију и медицинску помоћ у виду 200.000 маски и 10.000 заштитних одела као помоћ нашем здравственом систему у борби против пандемије COVID-19.
„У сталном сам контакту са мађарским министром спољних послова и трговине Петером Сијартом, разговарамо о ситуацији, предузетим мерама, потребама за медицинском опремом“, рекла је Јоксимовић. Министар Сијарто, као велики и искрени пријатељ Србије, понудио је помоћ у виду 200.000 заштитних маски и 10.000 заштитних одела, навела је Јоксимовић.
„Опрема је стигла у Србију и значи нам много, у сваком смислу. Изражавам велику захвалност колеги Сијарту и Мађарској држави и народу који је у овим тешким временима, за све нас подједнако, показао истинску солидарност и пријатељство“, навела је министар.

Она је рекла да је таква конкретна помоћ Мађарске утолико значајнија, имајући у виду стање на тржишту медицинске опреме, где, када и имате новац за куповину тешко долазите до опреме, јер је буквално јагма на тржишту.
„Ово је и израз поштовања и здравих комшијских односа које су успоставили председник Вучић и премијер Орбан, и ми знамо као народ и држава да ценимо сваки гест пријатељства који је према нама исказан у тешком времену“, истакла је Јоксимовић.

Извор: Танјуг