Izložba „Primenjena nostalgija: Beograd - Pariz“ i višednevni prateći program u Domu omladine Beograda

20. jun 2022. | Beograd

Izložba „Primenjena nostalgija: Beograd - Pariz“ i višednevni prateći program u Domu omladine Beograda

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, ambasador Republike Francuske u Srbije Pjer Košar i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre otvoriće sutra, 22. juna izložbu fotografija „Primenjena nostalgija: Beograd – Pariz“, u 11 časova, u holu Doma omladine u Beogradu.

Projekat „Primenjena nostalgija“ zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa – jednog iz Srbije i drugog, iz zemlje predsedavajuće EU. Ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa državama članicama EU.

Autori ove, dvadeset prve po redu izložbe „Primenjena nostalgija“, koju organizuje Ministarstvo za evropske integracije povodom francuskog predsedavanja Savetu EU jesu  Nemanja Maraš iz Srbije i Lor Može iz Francuske.

Ovoga puta, izložbu fotografija upotpuniće i prateći kulturno – umetnički program, pa će posetioci Doma omladine Beograda, imati priliku da degustiraju specijalitete Francuske i Srbije na eno – gastro danu, poslušaju predavanja o naučnoj fantastici u francuskoj književnosti, kao i srpsko-francuskim diplomatskim i vojnim odnosima u 19. veku, da uživaju u koncertu muzike francuskih i srpskih kompozitora, pogledaju francuski film „Školski život“ (La vie scolaire), autora Fabijena Marsua (Grand Corps Malade - GCM) i Mehdija Idira, a za osnovce i srednjoškolce pripremili smo besplatnu radionicu digitalne fotografije.

Izložba će biti otvorena do 30. juna 2022. godine, a kompletan program pratećih događaja možete da preuzmete ovde.