Изложба „Примењена носталгија: Београд - Париз“ и вишедневни пратећи програм у Дому омладине Београда

20. јун 2022. | Београд

Изложба „Примењена носталгија: Београд - Париз“ и вишедневни пратећи програм у Дому омладине Београда

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, амбасадор Републике Француске у Србије Пјер Кошар и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануелe Жиофре отвориће сутра, 22. јуна изложбу фотографија „Примењена носталгија: Београд – Париз“, у 11 часова, у холу Дома омладине у Београду.

Пројекат „Примењена носталгија“ замишљен је као серија заједничких изложби фотографија два фотографа – једног из Србије и другог, из земље председавајуће ЕУ. Идеја је да се и на овај начин унапреди културна размена између двеју земаља, као и да се промовишу европске вредности и сарадња Србије са државама чланицама ЕУ.

Аутори ове, двадесет прве по реду изложбе „Примењена носталгија“, коју организује Министарство за европске интеграције поводом француског председавања Савету ЕУ јесу  Немања Мараш из Србије и Лор Може из Француске.

Овога пута, изложбу фотографија употпуниће и пратећи културно – уметнички програм, па ће посетиоци Дома омладине Београда, имати прилику да дегустирају специјалитете Француске и Србије на ено – гастро дану, послушају предавања о научној фантастици у француској књижевности, као и српско-француским дипломатским и војним односима у 19. веку, да уживају у концерту музике француских и српских композитора, погледају француски филм „Школски живот“ (La vie scolaire), аутора Фабијена Марсуа (Grand Corps Malade - GCM) и Мехдија Идира, а за основце и средњошколце припремили смо бесплатну радионицу дигиталне фотографије.

Изложба ће бити отворена до 30. јуна 2022. године, а комплетан програм пратећих догађаја можете да преузмете овде.