Potpisivanje sporazuma o dodatnoj podršci Evropske unije od 10 miliona evra za ekonomski oporavak od pandemije kovid-19 kroz EU PRO Plus

08. decembar 2021. | Beograd

Potpisivanje sporazuma o dodatnoj podršci Evropske unije od 10 miliona evra za ekonomski oporavak od pandemije kovid-19 kroz EU PRO Plus

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre prisustvovaće sastanku Upravnog odbora programa EU za lokalni razvoj - EU PRO Plus koji će biti održan u četvrtak, 9. decembra 2021. godine.

Ministar Joksimović i ambasador Žiofre potpisaće sporazum o dodatnoj podršci EU za ekonomski oporavak od pandemije  kovid-19 u vrednosti od 10 miliona evra koja će biti realizovan kroz EU PRO Plus.

Na sastanku Upravnog odbora EU PRO Plusa, kojim predsedava Ministarstvo za evropske integracije, biće predstavljena tri javna poziva – dva otvorena i jedan koji je planiran za januar 2022, ukupne vrednosti 4,5 miliona evra putem kojih će EU podržati razvoj lokalne infrastrukture, konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kao i unapređenje usluga socijalne zaštite u 99 lokalnih samouprava u dva regiona Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koji su obuhvaćeni programom.

U Upravnom odboru programa EU PRO Plus su pored Ministarstva za evropske integracije i Delegacije EU u Srbiji, i predstavnici nadležnih ministarstva, Ministarstva privrede, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.