Потписивање споразума о додатној подршци Европске уније од 10 милиона евра за економски опоравак од пандемије ковид-19 кроз ЕУ ПРО Плус

08. децембар 2021. | Београд

Потписивање споразума о додатној подршци Европске уније од 10 милиона евра за економски опоравак од пандемије ковид-19 кроз ЕУ ПРО Плус

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре присуствоваће састанку Управног одбора програма ЕУ за локални развој - ЕУ ПРО Плус који ће бити одржан у четвртак, 9. децембра 2021. године.

Министар Јоксимовић и амбасадор Жиофре потписаће споразум о додатној подршци ЕУ за економски опоравак од пандемије  ковид-19 у вредности од 10 милиона евра која ће бити реализован кроз ЕУ ПРО Плус.

На састанку Управног одбора ЕУ ПРО Плуса, којим председава Министарство за европске интеграције, биће представљена три јавна позива – два отворена и један који је планиран за јануар 2022, укупне вредности 4,5 милиона евра путем којих ће ЕУ подржати развој локалне инфраструктуре, конкурентности малих и средњих предузећа као и унапређење услуга социјалне заштите у 99 локалних самоуправа у два региона Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије који су обухваћени програмом.

У Управном одбору програма ЕУ ПРО Плус су поред Министарства за европске интеграције и Делегације ЕУ у Србији, и представници надлежних министарства, Министарства привреде, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства омладине и спорта, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и представници Канцеларије за управљање јавним улагањима.