Arhiva aktuelnosti

J. Joksimović: Previše geopolitike, premalo zajedničke vizije

26. septembar 2021. | Salcburg

U procesu proširenja Zapadnog Balkana previše je priče o geopolitici i ceo proces je deo igre moći ko će preuzeti dominaciju, a ne vrednosti ideje Evrope koja treba da bude mirna, stabilna i time jača, naglasila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović u Salcburgu.

J. Joksimović i Šinkovski vel Senk: Jačanje saradnje dve zemlje

24. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Poljske Šimonom Šinkovskim vel Senkom, sa kojim je razgovarala o evropskoj integraciji naše zemlje, kao i o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Objavljen četvrti, restriktivni poziv za dostavljanje predloga projekta u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa - ADRION

23. septembar 2021. |

Četvrti, restriktivni poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg 5-b Jadransko-jonskog programa saradnje 2014-2020 – ADRION raspisan je u četvrtak, 23. septembra 2021. godine. Poziv se odnosi isključivo na projektna partnerstva onih projekata koji su sprovedeni u okviru 1. poziva programa ADRION i okončani najkasnije zaključno sa 31. julom 2021. godine.

J. Joksimović: Iz IPA 3 - najviše sredstava za zelene projekte

22. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović rukovodila je danas sastankom sa predstavnicima institucija Vlade Srbije, na kojem su razmatrali predlog Nacionalnog akcionog programa IPA 2022, koji treba da bude finansiran iz IPA 3, novog instrumenta podrške EU za period 2021-2027, a koji je Evropska unija usvojila početkom ove nedelje.

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“

21. septembar 2021. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije poziva vas na trodnevni festival dokumentarnog filma - „Evropska saradnja: filmska priča“, koji će biti održan u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, od 21. do 23. septembra, povodom Dana evropske teritorijalne saradnje. Filmovi će biti prikazivani u terminu od 20 časova i ulaz na sve projekcije je slobodan.

J. Joksimović, Varheji i ministri ZB o očekivanjima od Samita

16. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestovala je danas na onlajn sastanku koji je sa ministrima zapadnog Balkana zaduženim za evropske integracije organizovao evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji, kako bi razmotrili očekivanja od Samita EU-ZB planiranog za početak oktobra u Sloveniji.

J. Joksimović sa francuskim parlamentarcima o raznim pitanjima

15. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan u Senatu Francuske, predvođenom senatorom Martom de Sidrak, a tokom sastanka razgovarano je i o evropskoj perspektivi Srbije, kao i o bilateralnim pitanjima i odnosima u regionu.

J. Joksimović: Poruke zalog za jačanje saradnje Srbije i Nemačke

14. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je veoma važno što se bilateralnom posetom nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji i njenim izjavama potvrđuje izbalansirana i korektna politika Nemačke prema evropskim integracijama Srbije.

J. Joksimović i Žiofre: Zajednički rad za ubrzanje evropskih integracija

10. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa novim šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarala o evropskoj integraciji Srbije i o saradnji sa institucijama EU u tom procesu.

J. Joksimović s litvanskim parlamentarcima: EU cilj Srbije

09. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa delegacijom Grupe za međuparlamentarne odnose sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije, koju predvodi zamenik šefa ove Grupe Audronius Ažubalis.

J. Joksimović s ministrima Vargom i Sijartom

08. septembar 2021. | Budimpešta

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas u Budimpešti sa ministrom pravde u Vladi Mađarske Judit Vargom o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, bilateralnim pitanjima i aktuelnim odnosima u regionu.

J. Joksimović i Miler: Razvojna pomoć Nemačke za održivi razvoj

06. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović sastala se danas sa Klausom Milerom, novim regionalnim direktorom Nemačke razvojne banke (KFW) za jugoistočnu Evropu i Tursku, sa kojim je razgovarala o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i pomoći Nemačke u realizaciji projekata koji to pristupanje značajno ubrzavaju.

Jadranka Joksimović dočekala Sebastijana Kurca

04. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović dočekala je danas na beogradskom aerodromu saveznog kancelara Austrije Sebastijana Kurca, koji je stigao u zvaničnu posetu Srbiji.

J. Joksimović i Čomić: Formiran tim za Konferenciju o budućnosti Evrope

02. septembar 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić donele su na današnjem sastanku odluku o formiranju međuresornog tima za organizaciju stalnog dijaloga o modalitetima praćenja i učešća Srbije u radu Konferencije o budućnosti Evrope.

J. Joksimović i Kofod: Vladavina prava najvažniji kriterijum za napredak

31. avgust 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kao i o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu u kontekstu realizacije politike proširenja Unije.

J. Joksimović: Mađarska želi jaku EU, Sijarto: Nema jake EU bez Srbije

25. avgust 2021. | Budimpešta

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je danas da Mađarska želi jaku EU i da je to veoma bitna poruka, jer je Mađarska Srbiji važan partner i iskreni prijatelj.

J. Joksimović sa mađarskom ministarkom o proširenju

25. avgust 2021. | Budimpešta

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je u Budimpešti sa mađarskom ministarkom pravde i EU Judit Vargom, razgovarala o novoj metodologiji proširenja i načinu na koji se Srbija pripremala.

J. Joksimović: Važna poseta, Mađarska nam je iskreni prijatelj

25. avgust 2021. | Budimpešta

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je današnja poseta Mađarskoj i prisustvo na godišnjoj konferenciji šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta sa mađarskim ambasadorima u svetu, bilo značajno, jer je mogla da ih upozna o reformama Srbije na evropskom putu, situaciji u regionu, ali i novoj metodologiji i inicijativi „Otvoreni Balkan“.

J. Joksimović: Svi moramo imati poverenje u dijalog

24. avgust 2021. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović naglasila je danas da su evrointegracije transformativni proces za celo društvo te da je važno da učešće u dijalogu kao osnovi demokratskog društva uzmu svi, čak i oni koji se protive i ne slažu.

Raspisan konkurs za izbor najboljih studentskih radova o EU

18. avgust 2021. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.