Архива актуелности

Фeстивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ – онлајн пројекције

28. септембар 2021. | Београд

Тродневни фестивал документарног филма - „Европска сарадња: филмска прича“, који Министарство за европске интеграције традиционално организује поводом Дана европске територијалне сарадње, ове године, након свог биоскопског издања у Центру за културу „Влада Дивљан“, биће одржан и онлајн, од 28. до 30. септембра.

Ј. Јоксимовић: Посета Урсуле фон дер Лајен добар импулс партнерству Србије и ЕУ

28. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић сутрашњу посету председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Србији оцењује као изузетно значајну, као импулс партнерству Србије и ЕУ и потврду да ЕУ и у светлу глобалних изазова није запоставила Западни Балкан.

Ј. Јоксимовић са Ханом: Србија на добром путу, наставити реформе

27. септембар 2021. | Салцбург

Министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у Салцбургу са комесаром ЕУ за буџет и администрацију Јоханесом Ханом о перспективи ИПА 3 фондова, великим пројектима које је Србија кандидовала, веома битној посети председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен Србији као и о процесу проширења и новој методологији чији су резултати, како је рекао комесар, већ приметни.

Ј. Јоксимовић: Превише геополитике, премало заједничке визије

26. септембар 2021. | Салцбург

У процесу проширења Западног Балкана превише је приче о геополитици и цео процес је део игре моћи ко ће преузети доминацију, а не вредности идеје Европе која треба да буде мирна, стабилна и тиме јача, нагласила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић у Салцбургу.

Ј. Јоксимовић и Шинковски вел Сенк: Јачање сарадње две земље

24. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са државним секретаром Министарства спољних послова Пољске Шимоном Шинковским вел Сенком, са којим је разговарала о европској интеграцији наше земље, као и о билатералним односима и ситуацији у региону.

Објављен четврти, рестриктивни позив за достављање предлога пројекта у оквиру Јадранско-јонског транснационалног програма - АДРИОН

23. септембар 2021. |

Четврти, рестриктивни позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег 5-б Јадранско-јонског програма сарадње 2014-2020 – АДРИОН расписан је у четвртак, 23. септембра 2021. године. Позив се односи искључиво на пројектна партнерства оних пројеката који су спроведени у оквиру 1. позива програма АДРИОН и окончани најкасније закључно са 31. јулом 2021. године.

J. Јоксимовић: Из ИПА 3 - највише средстава за зелене пројекте

22. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције и Национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић руководила је данас састанком са представницима институција Владе Србије, на којем су разматрали предлог Националног акционог програма ИПА 2022, који треба да буде финансиран из ИПА 3, новог инструмента подршке ЕУ за период 2021-2027, а који је Европска унија усвојила почетком ове недеље.

Фeстивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“

21. септембар 2021. | Београд

Министарство за европске интеграције позива вас на тродневни фестивал документарног филма - „Европска сарадња: филмска прича“, који ће бити одржан у Центру за културу „Влада Дивљан“, од 21. до 23. септембра, поводом Дана европске територијалне сарадње. Филмови ће бити приказивани у термину од 20 часова и улаз на све пројекције је слободан.

Ј. Јоксимовић, Вархеји и министри ЗБ о очекивањима од Самита

16. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учестовала је данас на онлајн састанку који је са министрима западног Балкана задуженим за европске интеграције организовао европски комесар за суседство и проширење Оливер Вархеји, како би размотрили очекивања од Самита ЕУ-ЗБ планираног за почетак октобра у Словенији.

Ј. Јоксимовић са француским парламентарцима о разним питањима

15. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са делегацијом Групе пријатељства Француска - Западни Балкан у Сенату Француске, предвођеном сенатором Мартом де Сидрак, а током састанка разговарано је и о европској перспективи Србије, као и о билатералним питањима и односима у региону.

Ј. Јоксимовић: Поруке залог за јачање сарадње Србије и Немачке

14. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је веома важно што се билатералном посетом немачке канцеларке Ангеле Меркел Србији и њеним изјавама потврђује избалансирана и коректна политика Немачке према европским интеграцијама Србије.

Ј. Јоксимовић и Жиофре: Заједнички рад за убрзање европских интеграција

10. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас са новим шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом, са којим је разговарала о европској интеграцији Србије и о сарадњи са институцијама ЕУ у том процесу.

Ј. Јоксимовић с литванским парламентарцима: ЕУ циљ Србије

9. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са делегацијом Групе за међупарламентарне односе са земљама Западног Балкана Парламента Литваније, коју предводи заменик шефа ове Групе Аудрониус Ажубалис.

Ј. Јоксимовић с министрима Варгом и Сијартом

8. септембар 2021. | Будимпешта

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас у Будимпешти са министром правде у Влади Мађарске Јудит Варгом о приступању Србије Европској унији, билатералним питањима и актуелним односима у региону.

Ј. Јоксимовић и Милер: Развојна помоћ Немачке за одрживи развој

6. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић састала се данас са Клаусом Милером, новим регионалним директором Немачке развојне банке (KFW) за југоисточну Европу и Турску, са којим је разговарала о приступању Србије Европској унији и помоћи Немачке у реализацији пројеката који то приступање значајно убрзавају.

Јадранка Јоксимовић дочекала Себастијана Курца

4. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић дочекала је данас на београдском аеродрому савезног канцелара Аустрије Себастијана Курца, који је стигао у званичну посету Србији.

Ј. Јоксимовић и Чомић: Формиран тим за Конференцију о будућности Европе

2. септембар 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић донеле су на данашњем састанку одлуку о формирању међуресорног тима за организацију сталног дијалога о модалитетима праћења и учешћа Србије у раду Конференције о будућности Европе.

Ј. Јоксимовић и Кофод: Владавина права најважнији критеријум за напредак

31. август 2021. | Београд

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са министром спољних послова Данске Јепеом Кофодом о приступању Србије Европској унији, као и о билатералним односима и ситуацији у региону у контексту реализације политике проширења Уније.

Ј. Јоксимовић: Мађарска жели јаку ЕУ, Сијарто: Нема јаке ЕУ без Србије

25. август 2021. | Будимпешта

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је данас да Мађарска жели јаку ЕУ и да је то веома битна порука, јер је Мађарска Србији важан партнер и искрени пријатељ.

Ј. Јоксимовић са мађарском министарком о проширењу

25. август 2021. | Будимпешта

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић данас је у Будимпешти са мађарском министарком правде и ЕУ Јудит Варгом, разговарала о новој методологији проширења и начину на који се Србија припремала.