Tanja Miščević šef Pregovaračkog tima sa EU

04. septembar 2013. |

Vlada Republike Srbije imenovala je,na sednici održanoj 3.septembra, Tanju Miščević za šefa Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Vlada je donela odluku o obrazovanju Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, koji je zadužen za koordinaciju i vođenje procesa pregovora po svim poglavljima i u svim fazama pregovora.

Pregovarački tim će ove poslove obavljati u skladu sa osnovom za vođenje pregovora i zaključivanje ugovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji koju će utvrditi Vlada.

Ovajtim će obavljati komunikaciju sa institucijama Evropske unije, državama članicama, kao i sa državama koje imaju status kandidata za članstvo u EU.

Takođe, učestvovaće u radu pregovaračkih grupa za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, u skriningu ili analitičkom pregledu i oceni usklađenosti propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije i njihove implementacije i razmatraće sve akte koji su od značaja za pregovore o pristupanju EU.

Pregovarački tim će podnositi Vladi izveštaje o stanju pregovora