Prva radionica USAID Projekta održivog lokalnog razvoja

03. mart 2011. |

Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije i USAID Projekat održivog lokalnog razvoja, održali su danas prvu zajedničku radionicu radnog planiranja, kojoj su prisustvovali predstavnici iz više od deset ministarstava i institucija Vlade Srbije, kao i predstavnici donatorskih zajednica i građanskog društva.

Na otvaranju radionice učesnicima se obratila direktorka Kancelarije za EU integracije Milica Delević, direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric i zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins.

USAID Projekat održivog lokalnog razvoja je prvi projekat koji se sprovodi u okviru bilateralnog Sporazuma o tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Reč je petogodišnjem projektu, vrednom 21 milion dolara, koji je počeo sa radom u januaru 2011.godine. Glavni cilj programa jeste da doprinese ostvarivanju dugoročnog razvoja lokalnih zajednica u Srbiji, kroz efikasniju i transparentniju upravu, jačanje civilnog i omladinskog sektora i stvaranje povoljnije klime za razvoj privatnog sektora i otvaranje novih radnih mesta.