U okviru programa SOCIEUX+ održan seminar „Sprovođenje postupaka bezbednosti i zdravlja na radu pri visokim i niskim temperaturama”

25. mart 2024. | Beograd

U okviru programa SOCIEUX+ održan seminar „Sprovođenje postupaka bezbednosti i zdravlja na radu pri visokim i niskim temperaturama”

U okviru programa SOCIEUX+, koji Ministarstvo za evropske integracije (MEI) sprovodi uz podršku Francuske ambasade, otvoren je danas prvi od pet seminara, pod nazivom „Sprovođenje postupaka bezbednosti i zdravlja na radu pri visokim i niskim temperaturama”.

Učesnicima su se obratili direktor Francuskog instituta Stanislas Pjere, v.d. pomoćnika direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Nebojša Marković, menadžer projekta Maša Mitrović i predstavnik Sektora za komunikacije i obuku u MEI Jovana Tomašević. 

Cilj ove obuke jeste predstavljanje ažuriranih Smernica za bezbedan rad na otvorenom pri visokim temperaturama i bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri uslovima niskih temperatura, koje su usklađene sa standardima EU i čije sprovođenje treba da doprinese poboljšanju položaja radnika koji rede na otvorenom pri ekstremnim uslovima.

Seminarima prisustvuju predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca Srbije i sindikata.