У оквиру програма SOCIEUX+ одржан семинар „Спровођење поступака безбедности и здравља на раду при високим и ниским температурама”

25. март 2024. | Београд

У оквиру програма SOCIEUX+ одржан семинар „Спровођење поступака безбедности и здравља на раду при високим и ниским температурама”

У оквиру програма SOCIEUX+, који Министарство за европске интеграције (МЕИ) спроводи уз подршку Француске амбасаде, отворен је данас први од пет семинара, под називом „Спровођење поступака безбедности и здравља на раду при високим и ниским температурама”.

Учесницима су се обратили директор Француског института Станислас Пјере, в.д. помоћника директора Управе за безбедност и здравље на раду Небојша Марковић, менаџер пројекта Маша Митровић и представник Сектора за комуникације и обуку у МЕИ Јована Томашевић. 

Циљ ове обуке јесте представљање ажурираних Смерница за безбедан рад на отвореном при високим температурама и безбедан и здрав рад на отвореном при условима ниских температура, које су усклађене са стандардима ЕУ и чије спровођење треба да допринесе побољшању положаја радника који реде на отвореном при екстремним условима.

Семинарима присуствују представници Управе за безбедност и здравље на раду и Инспектората за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Привредне коморе Србије, Уније послодаваца Србије и синдиката.