Odobreni projekti u okviru Prvog javnog poziva programa IPA ADRION

21. februar 2024. |

Odobreni projekti u okviru Prvog javnog poziva programa IPA ADRION

Ukupno 67 projekta je uslovno odobreno za finansiranje u okviru Prvog javnog poziva Interreg VI-B IPA Jadransko-jonskog programa – IPA ADRION. Njihov ukupan budžet u delu koji se finansira iz EU fondova iznosi 85,9 miliona evra. 

Reč je o projektima koji imaju za cilj da podstaknu jačanje kapaciteta u oblasti inovacija, podrže inicijative posvećene zaštiti životne sredine, promovišu cirkularnu ekonomiju i razvoj multi-modalnih oblika transporta na području Jadransko-jonskog regiona. 

Pored partnera iz ostalih zemalja jadransko-jonskog regiona, u sprovođenju odobrenih projekata učestvovaće i 50 institucija i organizacija iz Srbije.

Očekuje se da postupak ugovaranja odobrenih projekata bude okončan do septembra 2024. godine.

Ministarstvo za evropske integracije čestita svim odabranim partnerima i želi im puno uspeha u sprovođenju projekata.

Detaljnije informacije dostupne su na zvaničnoj programskoj internet stranici: https://www.interreg-ipa-adrion.eu/ipa-adrion-the-first-call-projects-are-approved/ 

Podsećamo da je poziv zainteresovanim ekspertima da konkurišu za poslove ocenjivača predloga projekata u okviru programa IPA ADRION i dalje otvoren. Detaljnije informacije su dostupne na sledećoj internet adresi: https://www.art-er.it/2023/06/ipa-adrion-expression-of-interest/