Одобрени пројекти у оквиру Првог јавног позива програма ИПА АДРИОН

21. фебруар 2024. |

Одобрени пројекти у оквиру Првог јавног позива програма ИПА АДРИОН

Укупно 67 пројекта је условно одобрено за финансирање у оквиру Првог јавног позива Интеррег VI-Б ИПА Јадранско-јонског програма – ИПА АДРИОН. Њихов укупан буџет у делу који се финансира из ЕУ фондова износи 85,9 милиона евра. 

Реч је о пројектима који имају за циљ да подстакну јачање капацитета у области иновација, подрже иницијативе посвећене заштити животне средине, промовишу циркуларну економију и развој мулти-модалних облика транспорта на подручју Јадранско-јонског региона. 

Поред партнера из осталих земаља јадранско-јонског региона, у спровођењу одобрених пројеката учествоваће и 50 институција и организација из Србије.

Очекује се да поступак уговарања одобрених пројеката буде окончан до септембра 2024. године.

Министарство за европске интеграције честита свим одабраним партнерима и жели им пуно успеха у спровођењу пројеката.

Детаљније информације доступне су на званичној програмској интернет страници: https://www.interreg-ipa-adrion.eu/ipa-adrion-the-first-call-projects-are-approved/ 

Подсећамо да је позив заинтересованим експертима да конкуришу за послове оцењивача предлога пројеката у оквиру програма ИПА АДРИОН и даље отворен. Детаљније информације су доступне на следећој интернет адреси: https://www.art-er.it/2023/06/ipa-adrion-expression-of-interest/