J. Joksimović: Dobra politička i ekonomska saradnja Srbije i Turske

15. april 2021. | Beograd

J. Joksimović: Dobra politička i ekonomska saradnja Srbije i Turske

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Beogradu Hamijem Aksojem o bilateralnim odnosima, Zapadnom Balkanu i procesu evropskih integracija.

Joksimović je, poželevši turskom diplomati uspešan mandat u našoj zemlji, kazala da je uverena da će dve zemlje i dalje unapređivati političku i ekonomsku saradnju, koja je i jedan od značajnih elemenata razvoja čitavog regiona.

Ambasadora Aksoja je informisala o aktivnostima Srbije u pristupnim pregovorima sa EU.

„Vlada ubrzano sprovodi reforme planirane da doprinesu bržoj dinamici pregovora o članstvu u Uniji, u skladu sa novom metodologijom politike proširenja EU, ali i da istovremeno ostvaruje svoj najvažniji cilj - bolji kvalitet svakodnevnog života građana Srbije“, rekla je Joksimović.

Naročito je istakla važnost oblasti vladavine prava, ali i ostvarivanja ciljeva zelene agende, digitalizacije i posebno infrastrukturnog i održivog razvoja, kao ključnih za stabilan oporavak nakon krize izazvane pandemijom kovidom-19.

Ambasador Aksoj je izjavio da će Turska nastaviti da se zalaže za jačanje ekonomske saradnje sa Srbijom, podržavajući kompanije te zemlje da realizuju svoja interesovanja kada je reč o ulaganjima u srpsku privredu.

„Zahvaljujući međusobnom izuzetnom političkom dijalogu na najvišem nivou, naše dve države unapređuju sve segmente saradnje na dobrobit svojih građana i čitavog Zapadnog Balkana“, izjavio je Hami Aksoj.

Izvor: Tanjug