J. Joksimović i Klosa: Želimo Srbiju u EU

04. mart 2020. | Pariz

J. Joksimović i Klosa: Želimo Srbiju u EU

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se tokom svoje posete Francuskoj sa počasnim predsednikom i osnivačem organizacije EuropaNova Gijomom Klosom, kao i drugim predstavnicima te tink tenk organizacije koja okuplja intelektualce, analitičare, mlade akademce, ljude iz sfere akademskog života, ali i civilnog društva.

Navodeći da je organizacija EuropaNova vrlo ugledna i uticajna i da se bavi pitanjima Balkana i Jugoistočne Evrope, Joksimović kaže da su posebno zainteresovani za saradnju sa Srbijom i sa predstavnicima svih segmenata društva.

„Njihov cilj je da približe građanima Francuske Srbiju, ali i građanima Srbije ne samo EU, već i ulogu Francuske“, dodaje ministar.

Tokom tog sastanka, Gijom Klosa koji je nedavno bio u Beogradu i predstavio svoje izdanje Jedna evropska mladost, koja je prevedena i na srpski, rekao je nedvosmisleno, kako kaže Joksimović, da ta organizacija smatra da je Srbija zemlja koja ima najviše šanse da uđe u EU i da oni to podržavaju. 

„Naravno da na tome treba još raditi, treba mnogo stvari da se poklopi, ali to su dragocene poruke i mislim da su i ti razgovori bili korisni i verujem da će oni sa nekim projektima sigurno nastaviti da budu angažovani i u Srbiji“, zaključila je Joksimović.

Izvor: Tanjug