J. Joksimović: Nadležni da reaguju na pretnje porodici predsednika Vučića

25. jul 2019. | Beograd

J. Joksimović: Nadležni da reaguju na pretnje porodici predsednika Vučića

Povodom zabrinjavajućih, neprimerenih i zdravom razumu neobjašnjivih pretnji koje su, preko društvenih mreža, upućene kćerki i sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, istakla je da je apsolutno neprihvatljivo da se u 21. veku, zbog postojanja ideoloških razlika, ili neslaganja sa nečijom politikom, preti bilo kome, a posebno deci predsednika Republike.

„Pretnje političkim neistomišljenicima nisu tekovina ni vremena u kome živimo, a ni vrednosti za koje se borimo i na kojima insistiramo“, rekla je Joksimović, ocenjujući da je takvo ponašanje nedostojno svih koji sebe nazivaju demokratama i koji sami sebe deklarišu kao promotere takvih vrednosti.

Jadranka Joksimović podseća da ovo nije prvi put da se preti članovima porodice predsednika Republike i naglašava da bi nadležni organi trebalo da reaguju u skladu sa ovlašćenjima.

„Na ovakve izlive patološke mržnje i pretnji koja iz tih reči izvire mora konačno da reaguje ne samo javnost, nego i nadležni organi, da bi u Srbiji svaki čovek, dete i porodica mogli da se osećaju sigurno i zaštićeno za svoje osnovno pravo fizičkog integriteta i prava na lično dostojanstvo. A ako iza ovog stoji aktivista neke od stranaka očekujem i reakciju predstavnika tih stranaka“, zaključila je Jadranka Joksimović.

Izvor: Tanjug