Informacije Aktuelnosti

J. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje ideje20. decembar 2017. | Beograd

J. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje idejeMinistar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su sva medijska udruženja bila pozvana da pod jednakim uslovima učestvuju i iskažu svoje argumente i ideje kako da se unapredi i reguliše transparentno finansiranje medija, izradi medijska strategija i uredi status novinarske profesije.

&bdxuo;Jedan deo nezavisnih medijskih udruženja je odlučio da ne učestvuje u tome&ldxuo;, rekla je Joksimović na zasedanju Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija.

Podsetila je i da je premijerka Ana Brnabić primila na poseban razgovor neformalnu Koaliciju za slobodu medija, te da su i ministri bili spremni za razmenu argumenata.

&bdxuo;Po kom kriterijumu određujemo ko je relevantan, a ko nije? Ako su mediji jednaki, sa svima treba razgovarati&ldxuo;, poručila je Joksimović na sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija na kojem se govorilo i o stanju u medijima u Srbiji.

(izvor: Tanjug)