Informacije Aktuelnosti

J. Joksimović: Integracije od koristi i Srbiji i članicama EU

13. oktobar 2017. | Berlin

J. Joksimović: Integracije od koristi i Srbiji i članicama EU

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas u Berlinu da je pridruživanje Evropskoj uniji dobrovoljan proces, ali da je pravi izazov kako pokazati građanima da nije sve pitanje pritisaka, ucena i očekivanja da Srbija uradi ono što ne želi.

Ministar je na konferenciji &bdxuo;Javni dijalog u Evropi - ponovno povezivanje EU sa svojim građanima i susedstvom&ldxuo; rekla da je Srbija svojom političkom voljom ušla u proces integracija i da građani to podržavaju.

&bdxuo;Naravno da taj proces nekada ima prepreke i političke reperkusije na koje naši građani ne gledaju uvek blagonaklono i to je sasvim normalno&ldxuo;, rekla je Joksimović.

Ona je dodala da je tema današnje konferencije bila i kako da se građanima predstavi kako Srbija može da doprinese svojim članstvom u EU.

&bdxuo;Ali ne samo to, već i da kažemo da to nije proces od kojeg ćemo samo mi imati korist, već da će EU i države članice sigurno imati koristi od Srbije kao punopravnog člana EU&ldxuo;, poručila je ministar.

Izvor: Tanjug