Informacije Aktuelnosti

J. Joksimović: Evropske integracije stabilizuju poziciju Srbije

13. oktobar 2017. | Berlin

J. Joksimović: Evropske integracije stabilizuju poziciju Srbije

Ministar za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović ocenila je da je približavanje procesa evropskih integracija građanima Srbije danas posebno izazovan zadatak jer je &bdxuo;primetno da postoji porast evroskepticizma ne samo u zemljama kandidatima, nego i u članicama Evropske unije&ldxuo;.

Joksimović je rekla da su se evropski odnosi zakomplikovali, kao i da regionalni odnosi nisu jednostavni i da u svemu tome treba naći način da se građanima Srbije, ali i članicama EU, približi zašto je dalje proširenje Unije važno.

Ministar je dodala da postoji određena vrsta otpora u pojedinim zemljama članicama prema daljem proširenju EU, a da, s druge strane, treba ubediti građane da je to, kako je rekla, proces koji će da stabilizuje zemlju na unutrašnjem, ali i spoljnopolitičkom planu.

&bdxuo;Evropske integracije treba da doprinesu boljoj perspektivi za mlade, boljem žiivotnom standardu, da bude više posla, više radnih mesta, više učenja, više putovanja... To su teme koje zanimaju naše građane&ldxuo;, rekla je Joksimović.

Ona smatra da Srbiju treba da zanima i pozicija u kompleksnim regionalnim i evropskim odnosima.

&bdxuo;Mislim da su evropske integracije put koji stabilizuje poziciju naše zemlje u ove dve ravni&ldxuo;, zaključila je ministar.

Izvor: Tanjug