Informativna radionica: Fondovi Evropske unije namenjeni privrednom razvoju

12. decembar 2019. | Beograd

Informativna radionica: Fondovi Evropske unije namenjeni privrednom razvoju

Informativna radionica posvećena programima Evropske unije koji su namenjeni podršci privrednom razvoju u Srbiji, a koji će u narednom periodu biti na raspolaganju našim privrednicima, održana je danas u Beogradu u organizaciji Ministarstva za evropske integracije.

Katarina Jurlina, ekspert za sektor konkurentnosti je predstavila dostupnu podršku pretpristupnih fondova EU namenjenih privrednom sektoru u Srbiji. Milica Korać, saradnica u Sektoru za mala i srednja preduzeća EU PRO Programa učesnicima je pričala o dosadašnjim rezultatima i novim aktivnostima Evropske unije za podršku razvoju opština kroz program EU PRO. Nenad Popović, direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja govorio je o značaju procesa Evropskih integracija za ravnomeran teritorijalni razvoj regiona u Srbiji i strategijama regionalnog razvoja.

Radionici su prisustvovali predstavnici regionalnih razvojnih agencija i predstavnici sektora privrede, prevashodno malih i srednjih preduzeća.

U živom razgovoru i razmeni iskustava pokrenute su brojne teme i razmotrena pitanja dostupnosti programa podrške i budućnosti dalje podrške EU sektoru privrede u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.